БЛС до екипа на "Пирогов": Алтруизъм и бързина!

Столичните медици са в готовност да помогнат на института
5
БЛС до екипа на "Пирогов": Алтруизъм и бързина!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столична колегия на БЛС има готовност да съдейства във всеки един момент за всичко, от което се нуждае болница "Пирогов". Това се посочва в позиция на председателя на Столичната лекарска колегия на БЛС д-р Асен Меджидиев във връзка с пожара от тази нощ в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", при който загинаха 2 пациенти след инцидент с кислород.

Още по темата

Столична лекарска колегия на БЛС поднася своите благодарности към ръководството и персонала на спешната болница и съболезнования към близките на загиналите.

"Уважаеми колеги, съзнавам колко е тежко и отговорно в подобен момент да реагираш бързо и адекватно, за да спасиш всички. Възхищавам се на Вашите алтруизъм и бързина! Благодаря за всичко, което сте направили за пациентите, за персонала и най-вече за мерките, благодарение на които е овладяна ситуацията! Без Вас сега можеше да говорим за ситуация с много по-сериозна тежест. Благодаря на лекари, сестри и санитари от всички дежурни екипи, както и всички, реагирали от домовете си и моментално явили се в "Пирогов", за да помогнат", посочва д-р Асен Меджидиев.

"Благодаря много и на екипите на пожарна, полиция и гражданска защита за изключително професионалната и навременна реакция по овладяване на пожара и евакуиране на пациентите на клиниката. Благодарности за спешната реакция и личното отзоваване на проф. Мутафчийски, който в 5.15 часа беше лично в "Пирогов" с готовност за реакция на неговите звена. За пореден път при сериозен инцидент изпъкна професионализма и добрата координация между структурите на здравеопазването, лекарите и екипите на МВР и Пожарна като на място се отзоваха също министрите Кирил Ананиев, Младен Маринов и гл. комисар Николай Николов", пише в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ПироговЛекарипожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Киро Ананиев дали разбра,че в демократичните страни Министърът подава оставка в такива случаи?
3
3
 
3
 
! Отговори
чичо Доктор преди 4 години
До Анонимен 2А знаеш ли къде са Лангерхансовите острови, друже!?
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво общо има тук думата алтруизъм, тръдно мога да си обясня. Освен, че някой в БЛС не знае значението и.
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко ли го е яд Баце, че не е тука... Щеше да се блещи от всички екрани, като че лично е изнасял болните и гасил пожара в същото време.